Aug 21, 2006, 12:35 PM

Новият ден 

  Poetry
595 0 10
Тръпно пробужда се новият ден –
гол и бездомен сирак.
От първи лъчи ослепен,
нахлу в мъртво пустия град.

Огледа се тихо и някак смутен,
се закашля шумно в мотор на такси.
Премигна в зелено росният ден
и плъзна навред сред липи.

Болно изсъска трудният ден –
стотици врати автобусни
дружно родиха и тебе и мен
на улици шумни и мръсни.

Тръпно пробуди се новият ден.
Той в любовта е простак –
мъртви роди ни, и тебе и мен,
старият сприхав глупак.

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??