Нежен полъх на вихрушка
Като от люлеещи се страници
И оставяш книгата
скъсал на миналото ненужните листи
или изпращаш поглед към ливадите
към непокорните еднорози
към невръстни Афродити.
Сол се сипе от всички гънки на телата
в луда надпревара към едно едничко утро
когато реши че слънцето
за изгрев се съблича
© Султана Дерменджиева Всички права запазени