22.11.2007 г., 10:20 ч.

Нъ мумъть дет сношти учи пу ънглиъски 

  Поезия
717 0 9

Нъ мумъть дет снощи учи пу ънглиъски.

 

Всякъ вечир инглиш сричъм,

аль нешту май зъпичъм.

Уж зъ малку съ фтурачих,

пък тъка съ зъбътачих.

 

Нъ ънглийски шъ ти кажъ,

със ръце шъ ти пукажъ

колку многу тъ убичъм -

хич ништъ тъка дъ сричъм.

 

Я ми дай ина гъдулка,

лани дрънках нъ цигулкъ,

мъничку дъ пусвирукъм,

посли нежну шъ ти гукам.

 

Ти мъ виж кът зъдубрея,

саму кък шъ съ гурдея.

Думи трудни шъ приказвъм,

пу ънглийски шсъ изказвъм.

 

Дажи реч зъ пърлъментъ

ши изготвъ нъ мументъ,

шъ ги смачкъм със глъголи,

шъ ги сдъвкъм кът суполи.

 

Сутрин, морнинг шъ ти викъм -

верну бе, ни тъ бъзикъм!

Баси кък съм зъдубрялъ,

а пък ошти ни съм яль.

21.11.2007

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??