4.10.2011 г., 17:19 ч.

Някакви сънища и глупости 

  Поезия
1176 1 3

В съня си мога да летя,

в съня си не оставам сам.

И когато дойде сутринта,

мечтая да се върна там.

 

Да се върна в световете,

които нощем посещавам,

там дъжда и ветровете

на волята си подчинявам.

 

Искам да се срещна с тази,

що без мен не съществува

и спомена за мене пази

и щом си ида, ме сънува.

 

Радвам се, че имам свят,

където винаги ще знам,

че приятели до мен вървят,

че съм обичан и желан.

 

Знай, че за нощта бленувам

и в сънищата съм щастлив.

Познай сега кога сънувам

и кога действително съм жив.

 

(Знам, че не е толкова хубаво и велико като непърдящите пеперуди, но дори аз понякога проявявам слабост.) 

© Михаил Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • паралелни светове, а
  • ...да се завърна в световете,които нощем посещавам...Оригинално !Това е по-близо до мен и душевността ми,докато пеперудите....
  • Да, наистина не е толкова гениално като недостатъка на пеперудите... но много точно уловен момент!... А това го четох днес - поздрав! http://www.liternet.bg/publish1/po/syn.htm
Предложения
: ??:??