23.03.2024 г., 7:08 ч.

Някога, както сега 

  Поезия
106 3 1
„Някога, някога, толкова някога,
колкото девет лета...“
Недялко Йорданов

 

Някога, някога, толкова някога –

точно както сега,

хора живяли, любили, мразили –

спомен са само сега.

 

Спомен остана, спомен завинаги –

спомен за наш'те предци.

Мечтали, градили, воювали, страдали –

точно както сега...

 

Времето идвало и отминавало –

точно както сега.

Хора минавали, спомен отнасяли –

спомен за вечността.

 

 

https://youtu.be/cqzbEI0X4mA?si=BjwMb26CLEifPW9k

© Минко Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На някаква уличка с няколко думички... ех, къде ме върна. Непреходността сама намира път към душата.
Предложения
: ??:??