13.10.2007 г., 21:47 ч.

Някои думи... 

  Поезия
738 0 4
Разочарование - дълга дума е това,
дълга е и трудно се изрича!
Когато търсиш отново и отново любовта,
а тя зад тебе вечно тича!

Изпуснал си я може би!
Да я търсиш пак ли - няма смисъл!
Да вярваш, че при теб ще долети,
да си пак щастлив ли, може би така си бил орисан...

Празнота!Да, изглежда кратка дума,
но пак не искаш да я казваш...
Плащаш и на Дявола огромна сума,
дупките в сърцето предпазливо смазваш...

Смазваш ги, защото
празнотата в сърцето ти ще се промъкне
и после ще е празно то самото -
влезе ли - последната надежда ще отмъкне!

Бягството остава само -
тръгваш, без да се обръщаш даже
и следите се опитваш да прикриеш,
докато самотата не дойде и те смаже...

Изход - само един се вижда -
да спреш да бягаш и да се обърнеш!
Току виж любовта накрая те настигне
и ще трябва без да мислиш пак да я прегърнеш...

© Десислава Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??