11.09.2024 г., 20:35 ч.

Някои от нас 

  Поезия » Друга
100 0 0

Някои от нас купуваха нова украса всяка Коледа,

при други коледният дух живееше целогодишно.

Някои в точен час всяка неделя се молеха;

а други така живееха, че самият живот им беше молитва.

Някои усърдно спомените запечатаха в снимки,

други забравяха да снимат, заети да изживяват.

Някои често книгата на живота прелистваха;

на други, от писане, време не им оставаше.

Някои всяка година излизаха с нова теория 

за вселената, времето, животът и всичко.

Други ден след ден теглото на делника бореха

и без теореми единствено живяха и дишаха.

 

Някои от нас избраха да тичат към цел и бъркаха.

Други напредваха с малки, обмислени стъпки.

 

Някои с разпятия на гърдите греховно постъпваха -

други не носеха кръстове на врата, а в сърцата си вътре.

© Любимата Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??