Някои от нас купуваха нова украса всяка Коледа,
при други коледният дух живееше целогодишно.
Някои в точен час всяка неделя се молеха;
а други така живееха, че самият живот им беше молитва.
Някои усърдно спомените запечатаха в снимки,
други забравяха да снимат, заети да изживяват.
Някои често книгата на живота прелистваха;
на други, от писане, време не им оставаше.
Някои всяка година излизаха с нова теория
за вселената, времето, животът и всичко.
Други ден след ден теглото на делника бореха
и без теореми единствено живяха и дишаха.
Някои от нас избраха да тичат към цел и бъркаха.
Други напредваха с малки, обмислени стъпки.
Някои с разпятия на гърдите греховно постъпваха -
други не носеха кръстове на врата, а в сърцата си вътре.
© Любимата All rights reserved.