19.09.2023 г., 14:56 ч.

Някой мисли за теб 

  Поезия » Оди и поеми
196 3 2

НЯКОЙ МИСЛИ ЗА ТЕБ

 

Някой мисли за теб

и ти става красиво от факта –

сякаш слънчице в степ

грейва – бяла жълтица във ракла,

 

в теб се сриват реки,

рохолѝ ти планинско поточе,

или пада от ски

в снежна пряспа несръчно мечоче,

 

или мама реди

на постелята приказка мека,

и писаната бди

за мишочето няколко века,

 

сякаш бръмбар жужи

разярено – по гръб в мравуняка,

и красиви лъжи

ти изрича момиче във мрака,

 

някой мисли за теб

и е толкова чисто и тихо –

ти си вятърче в степ,

недописало своето стихо...

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Колко е хубаво да знаеш, че някой мисли за теб с обич и добро в душата! Вълнуваш, поете!
  • някой мисли за теб
    и е толкова чисто и тихо –
    ти си вятърче в степ,
    недописало своето стихо...

    Няма такава поезия!
Предложения
: ??:??