14.05.2023 г., 7:14 ч.

Някой някъде пеша никой 

  Поезия » Хумористична, Философска, Свободен стих
199 0 0

В малкия град без кола зорки очи с важна работа

прозират души през стъкла от своя кола -

пешеходец, каруца сгазено коте или куче

ако няма такива - други по-важни неща ще разучват

 

Странен си щом ходиш пеша. Кой ли си ти?

Какво ли ще правиш сега?

 

Всичко трябва да знаят е тяхното бреме

бързат от работа нямат време бе

някой и тях явно ги дебне

 

А ти пеша си вървиш

малко надсмиваш им се даже

кой ги проклел, ми молитва да си кажат

оплакват, ми се че не могат да спят

прочетете им казвам по малко от една книга в нощта

 

Вървя пеша ми нямам кола

не ми трябва в провинцията

 

Сурова провинция

пеша Deja Vu е да видиш отдавна познат

паметник на тротоара

сигурно е - да нямаш му вяра

 

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??