30.03.2008 г., 8:40 ч.

Някой, някъде... през пролетта  

  Поезия » Любовна
485 0 2

Някой... през пролетта



 

Някой ми прошепна: "Пролет е дошла!"
Някой ме помилва с пеперудена ръка,
някой ме целуна с дъх на роса,
някой се усмихна в утрото ми като синева!

Някой ме погледна нежно, с поглед на синчец,
някой постави в косите ми венец,
някой ме прегърна като лек ветрец!

Някой озарява утрото ми като слънце,
някой ме завива в нощите като зрънце,
някой събира сълзите ми като капчук,
някой изгони от живота ми зимния студ!

Някой ми прошепна: "Ти си пролетта!"
Някому отвърнах: "Чак до старостта...!"


 

© ДИА ИДА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??