30.09.2014 г., 20:39 ч.

Някой ще знае 

  Поезия » Философска
488 0 6

Никой не знае изцяло коя съм,
никой не вижда следите във мен.
Само фасада от огън и пясък
слага живота ми ден подир ден.
Никой не знае какво ме разтърсва,
изцежда, ограбва, гради и руши.
Никой не знае за скритите чувства,
за лунните песни от минали дни.
Никой не може ума да превземе -
Аз съм ефирност с безброй сетива.
Вечност във тяло, вселена във семе.
Всичко и нищо... и пръст, и вода.
Никой не дръзва в душата да влезе,
ще се изгуби – стените мълчат.
Слънце огрява дъги от надежда,
бури вилнеят, градушки валят.
Нейде навътре виреят градини -
бели, поръсени с ябълков цвят.
Другаде дебнат простори студени -
сипят отрова над целия свят.
Някъде гушат се влюбени птици,
другаде червеи земята рушат.
Аз съм записана в том без корица -
листове вихрено в мене хвърчат.
Някой ден някой с любов ще ги взима,
ще ги пришива със златна игла
и пак ще съм цяла, и смисъл ще имам
и някой ще знае коя съм била.

© Деси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??