9.04.2008 г., 18:37 ч.

Някъде там 

  Поезия
583 0 1

Някъде там обърка се нещо

и случи се нещо, какво - не разбрах.

Уж пътят напред беше ясен,

сега виждам мрак, тъмнина.

И случи се нещо тогава,

къде бях, къде - не разбрах.

И аз се загубих, и ти се загуби,

и вече с тебе не бяхме такива,

каквито бяхме преди.

Сега е друго, различно

и чужд живот живеем сега,

уж беше ден,

а падна тъма.

Живот назаем си имам,

чужди мисли бушуват в мен,

не мога сега да избирам

за друг, непознат, прероден.

Някъде там обърка се нещо

и случи се нещо, какво - не разбрах.

И вървя, продължавам - закъде - още не знам.

И вървя, за да стигна, да спра някъде там,

и вървя натам да открия

отговори, но за какво - още не знам,

и вървя, за да мога, да бъда, да знам.

© Албена Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??