3.03.2011 г., 12:03 ч.

Няма да се промениш 

  Поезия » Любовна
441 0 0

... Виждам как зрението ми гори, усещам как спомените ми избледняват с времето... 

 

 

Вратата се отваря.

Стон на хладни думи.

Ти не знаеш...

 

Вратата се затваря.

Вопъл за отмяна.

Аз копнея...

 

Писък и закана.

Утре? Днеска?

                      ... просто няма...

 

Пустош, тъмнина.

                      Ах, любов пияна...

 

Сърцето се вслуша,

открива,

желае,

мечтае,

умира...

 

Не вярвах,

не мислих,

не питах...

 

И ти не видя,

а тя почувства...

Сълза. Убита надежда.

 

Аз... аз стоя

в мрака забранена...

Проси ми душата

                             за утеха

        и крещя:

"Бягай! Няма да се промениш!"

 

Оставяш нежно цвете

наранено, огорчено.

Гониш простата мечта.

Виниш ме за това.

 

Пълзя към вечна пропаст.

Труп на сълзи се радва.

А маковете черни...

и те за теб умряха...

 

И отново...

и пак...

и пак...

и пак...

 

Пак към мен летиш...

Пак за мен гориш...

 

Защо ли?...

             защото няма да се промениш...

© Мечтателка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??