7.11.2017 г., 18:34 ч.

Няма да те пусна просто с тях 

  Поезия » Строги форми
617 1 1

Душата ми е тежка, закъснява.

Или не иска с теб да се прости?

От брега – раздяла пак отплава

кораб нов с несбъднати мечти.

 

Там, отвъд желания и слава,

буря страшна ще го връхлети,

ще потъне в призрачна забрава,

ще е в бездната... но не и ти.

 

Колкото и кораби да идват,

и безкрай дори да се опитват

няма да те пусна просто с тях.

 

И макар, че с тебе не успях,

и безумна болка в теб да има...

първа обич си, незабравима.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??