Няма единствена истина,
а истини. Много. Различни.
Но не всяка дума е искрена
и всички лъжи са първични.
Всеки разказва история
и себе си счита за прав.
Мираж, едностранна еуфория
и признак на разум нездрав.
Така се пораждат злините.
Не е нито мит, ни случайност.
Виновни сме ние самите
с бича на човешката крайност.
© Петя Косева Всички права запазени
Хареса ми.