Всяка сряда мой'та Котка
ходи гола покрай мен.
Щипва си от мен банкноти
и ми казва: – Хубав ден!
Аз – маршрутът ѝ го зная,
много често я следя:
Хваща двойката трамвая
до съседната гора,
а от там – директно в Мола!
Крайната ѝ цел е там.
Пие в Старбъкс Кока Кола
и похапва марципан.
След това нахлува в Зара!
Мери дънки близо час.
С продавачките се кара,
и изпаднала в екстаз
куп обувки пробва в Джани,
даже някой друг ботуш.
Гледа роклички в Армани.
Взима си в кенефа душ,
и от лъскав рафт в Мотиви
взима чет'ри-пет неща.
Лъжат я – че са красиви,
слага ги в една торба
и посяда – гладна в Хепи
до бутилка Совиньон!
Хапва – агнешки котлети
и едно Филе миньон!
Плаща в кеш и се прибира.
Пробва взетите неща.
Че са грозни – тя разбира,
и с нацупена уста
пак пред мен застава гола!
Гледа в мойто портмоне.
Плаче покрай мен във хола:
– Няма к'во да облече!
Миг не спира да ме врънка,
докато не кажа: – Да!
За да хукне пак – навънка –
със любов да я следя!
Юри
Йовев
Ноември
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Успешна седмица! 👍🍀