18.07.2010 г., 0:05 ч.

Няма ме в сърцето ти... 

  Поезия » Любовна
687 0 2

Празна стая със безброй стени
и няма никъде врата...
Стоя заключен, изоставен,
сам със свойта самота...

 

Прозорци хиляди... безчет...
проектират образа ти в мен.
А аз рисувам го с ръце
в безмълвното пространство...

 

Оглеждам се в гигантско огледало,
но образ няма, само спомен...
Ярък, сладък спомен,
че сърцето ненапразно е туптяло...

 

Лунен лъч промъква се през процеп,
рисува образа от звезден прах...
Втурвам се аз в миг да те прегърна,
но прегръщам само ледения мрак...

 

И пак съм сам,
заобиколен от облаци тъга...
И тичам от прозорец на прозорец
и не спирам да повтарям, да крещя:

 

"Да, обичам те!
Искам с тебе да пребъда,
да остарея и умра,
щастлив от своята съдба!"

 

...............................................

 

Векове по-късно се оглеждам,
образа бленуван пак съзирам...
там някъде, до някаква стена...
и тичам... но само студ намирам...

 

Пак в стаята съм сам...

 

Няма ме в сърцето ти...

© Венцислав Крумов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Прозорци хиляди... безчет...
    проектират образа ти в мен.
    А аз рисувам го с ръце
    в безмълвното пространство..."

    Това ми допада най-много...
  • Много тъжно,но все пак красиво написано!развълнува ме
Предложения
: ??:??