1.11.2014 г., 22:53 ч.

Няма нужда от повече бреме 

  Поезия » Философска
596 0 0

Защо думите да изговориш

като може да замълчиш?

Нека тишината пази мир!

Не позволявай на думите да правят пир!


Защо действието да извършиш

като може да се въздържиш?

Сложи ръцете в джоба!

Наметни монашеската роба!


Защо болка да си причиняваш

като може да се забавляваш?

Миналото е в предишно време.

Виновен или не,

няма нужда от повече бреме.

© Игнат Игнатов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??