Защо думите да изговориш
като може да замълчиш?
Нека тишината пази мир!
Не позволявай на думите да правят пир!
Защо действието да извършиш
като може да се въздържиш?
Сложи ръцете в джоба!
Наметни монашеската роба!
Защо болка да си причиняваш
като може да се забавляваш?
Миналото е в предишно време.
Виновен или не,
няма нужда от повече бреме.
© Игнат Игнатов Все права защищены