Виждаха се от небето -
две несбъднати съдби...
Търсеха се
във на другия сърцето.
И се губеха...
В сълзите си,
и в тишината
на убитите лъжи...
...
Нямаха история.
Нямаха си и финал.
Само старата,
изпитана агония,
караше ги
все да чувстват -
смъртоносно
и без жал...
Нямаха история.
Нямаха си и финал.
Нямаха и бъдеще -
всичко бе минало!...
Самотно,
кратко минало...
...
А във ръката,
със готовност
ги отдавна чакаше
кинжал...
.....................................
.....................................
Нямаха история.
Нямаха си и финал.
Само бегъл спомен
за прегръдка кървава.
За капки топла кръв.
И трупове студени
със премръзнали сърца...
......................................
Нямаха история.
Обречени на тъмнина...
Две съдби -
смъртно пронизани,
се търсеха
на другия в кръвта...
И се губеха...
........................................
Само този бе
възможния финал...
.........................................
Те нямаха история...
.........................................
© Лилия Всички права запазени