19.02.2022 г., 12:27 ч.

Нямам цена 

  Поезия » Любовна, Философска
213 0 2

"Ще направя" - вика - "всичко за теб самата!
За теб смених патрона на вратата!
За теб сглобих и новата камина!
Но целия ми труд на вятъра замина!

 

Ти нищо никога не оцени!
А, всичко се купува със пари!
На мене нищо не ми даде!"
Виждам, за облаги се раздаде...

 

Колко струват грижа и целувка?
Колко струват ласка и прегръдка?
Колко струват мир и светлина?
Колко струват уют и топлина?

 

С какво се плащат болка и сълзи?
С какво се плащат счупени мечти?
С какво се плащат отлетели дни?
С какво ли ще платят празните души?

 

Аз нямам цена. Нямам етикет.
Аз нямам списък, нямам и отчет.
Не деля, не режа, не кроя.
Не тегля и не меря. Не броя.

© Румяна Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Безценна съм - нали!
    Защото...

    И аз не знам, защо...

    Ама за туй -
    понеже,
    май съм сбъркана в тестото
    и лесно се отдавам
    на надървен...

    Онуй!
  • Заради мен един такъв почти спря алкохола - от 500 мл бутилка на вечер на две дози по 100, както им казва той
Предложения
: ??:??