14.04.2012 г., 10:45 ч.

О, Витоша любима 

  Поезия » Пейзажна
619 0 0

 

О, ВИТОША ЛЮБИМА

   

 

Със тебе аз израснах,

със тебе се калих,

о, Витоша прекрасна,

от твоя сок отпих.

 

 

И в есен със рубини,

нефрити, кехлибар,

с небе кристалносиньо

за мен си свят олтар!

 

 

Когато пак си цяла

в дантела от сребро,

пейзаж рисуваш с бяло,

магическо перо!

 

 

Напролет с воал ефирен,

пречистен и зелен,

лежи Балкана дивен,

в нозете ти стаен.

 

 

А лято в знойна сила

душата ти цъфти.

Живот, любов дарила,

сияеш чудна ти!

 


© Сафия Сандерс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??