29.11.2023 г., 11:17 ч.

Об(л)ичайте се 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
120 0 0

Об(л)ичайте се денем и нощем.

Об(л)ичайте се вътре и вън.

Об(л)ичайте се, може и още!

Об(л)ичайте се като на сън.

 

Студеният вятър погали косите ѝ,

зимата обви я със бяла завивка,

а леден вятър замрази очите ѝ,

но той стопли я със мека усмивка.

 

С топла прегръдка об(л)ича я.

Стопи се под двама им твърдия лед.

И нежно изрича “об(л)ичам те!”,

а снегът във сърцето ѝ превърна се в мед.

 

Об(л)ичайте се, вън е студено!

Об(л)ичайте се вкъщи със вино и свещ.

Об(л)ичайте се, дори сърцето да е наранено!

Об(л)ичайки се стопявате бялата скреж…

© Теодор Тамахкяров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??