11.01.2007 г., 15:34 ч.

ОБЕЩАНИЕ 

  Поезия
815 0 19

 

Никога няма да бъда забавна.
Не ще се държа неприлично.
Ще пия на глътки, тихо и бавно.
Ще съм красива, но не и различна.

Няма да нося високи обувки,
да не пробия на някой душата.
Няма да вземам на заем милувки.
За стотинки ще падне косата.

Няма скандално да се обличам.
Няма да правя излишни фасони,
когато забравяш да ме обичаш.
Нямa да съдя по строги закони.

Списъкът с “няма” чинно изваждам.
Скромна и бяла удома се прибирам.
Никога няма да спра да се раждам,
ако не знам как се умира. . .

 

Димитрия Чакова

© Димитрия Чакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??