22.01.2023 г., 15:58 ч.

Обещание 

  Поезия » Гражданска
225 3 2

Обещавам си от днес да бъда различна,

с малка скромна мечта – за мен непривично.

Стига ми глътка въздух, животворен и чист

и да вплитам рими от обич върху белия лист.

Обещавам си от днес да не бързам заникъде.

Да нямам очаквания, да разчитам на себе си.

Някои ще кажат, че съм крайно себична.

Не! Отрезвиха ме сърдечните белези.

Обещавам си изгрева с блага дума

да срещам, с дума простичка, съвсем обикновена.

Да изпращам деня с благодарност, смирена.

Обещавам си време за себеподобните,

за сърца чисти, без задни мисли,

че ми додея от лицемерие, от скалъпени роли

и спектакли комични

за фалш и поза вече нямам търпение...

 

Ромашка, 22.01.2023г.

© Златка Чардакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Тони! Време е да го изпълня. Прегръдки! Успешна и усмихната нова седмица!
  • Хубаво е да обещаваш на себе си, Злати! Истини си казала!
    "Обещавам си време за себеподобните,
    за сърца чисти, без задни мисли." - знам, че ще го изпълниш!
Предложения
: ??:??