Обич
Обич, птица лекокрила
Е в сърце, гнезди,
И дълго, жадно, ненаситно
От душата пи.
Тази птица вечно млада
Литва, пак кръжи,
С нежна светлина огрява
Твоите очи.
Обич, птицо златокрила,
Вричам ти се аз
Чувам полета на песен,
Любя твоя глас.
(стихосб. "Будна тишина")
© Y. Panda Всички права запазени