Обич
От живота много се научих.
От житейския си опит аз разбрах,
че любовта е най-прекрасното
нещо на света,
че да те обичат е велико,
а да обичаш е най-съвършенното
състояние на душата,
най-чистото човешко чувство.
Понякога боли душата,
тъй силно, че ти се иска да крещиш,
но мисълта, че можеш да обичаш
до болка и да пренебрегнеш себе си
в името на някого, да го направиш щастлив,
те кара да приглушиш вика
и да продължиш напред в името
на любим човек.
Аз знам как боли душата...
Аз знам как напира викът...
Аз съм горда от това,
че изпитвам най-святото чувство
на човешката душа,
а това е Обичта.
© Анна Петрова Всички права запазени