Ще ме обичаш ли, ако ти кажа,
че вътре в мене никой няма
и от себе си желая да избягам?
Едва ли искаш да останеш.
Ще ме обичаш ли, ако не зная
как да отвърна на чиста любов,
как се мечтае по-силно от двама,
как се обича без страх, до живот?
Ще ме обичаш ли, ако съм болка
и впивам се в сърцето ти като игла?
Ще обичаш ли човек така отровен?
Ще ме обичаш ли във студ и тишина?
Ще ме обичаш ли, ако треперя
и никога не пускам слънце вкъщи,
ако днес е тъмно, като вчера,
кажи, дали ще ме обичаш още?
© Бисерка Тодорова Всички права запазени