21.01.2012 г., 4:47 ч.

Обичай ме 

  Поезия » Любовна
687 0 14

Обичай ме –

див синчец от поляните,

избуял и разцъфнал в очите ти.

Като свиден и прелестен накит,

неръждясал наравно с годините.

 

Обичай ме –

мокра кърпа с десен на череши

на чело, приютило натрупани

страхове и тревоги, и грешки,

и въпрос за покълващо утре.

 

Обичай ме –

много дни ще си сменят лицето

за добро или лошо – не знам.

Стой до мен и ще стигнем, където

Господ сам построил си е храм.

 

А съдбата плете свойта кошница,

аз и ти, щем не щем, остаряваме.

Аз ще виждам в очите ти още

кърпа, храм и синчец от поляните.

 

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??