20.01.2024 г., 20:52 ч.

Обичай ме в безкрая 

  Поезия » Любовна
210 3 3

Обичай ме в безкрая,

где морето ни не свършва.

Онова, в прегръдките си

дави ти душата

и със солта

по гърлото полепва,

и в солта

намираш тишина.

 

Ти, сърцето, мачкаш със ръцете

и в черупка ще затвориш.

Аз, във огъня си жарък 

ще прогарям твърдата кора,

в пламъка ми бавно се разтапя.

 

Не искам вечно да се давя,

не искам в студа ти да умра.

 

© Невена А. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??