24.11.2007 г., 12:14 ч.

Обичай сърцето  

  Поезия
619 0 3

Обичай сърцето

Не казвай, че обичаш ми косите,
че те ще побелят някой ден,
не казвай, че обичаш ми очите,
че ще се изплачат те по теб.

Недей се влюбва в лицето,
там белезите на живота остават,
не казвай, че са ми нежни ръцете,
от умора и те остаряват.

Не се влюбвай в моята усмивка,
че няма винаги да е така,
не обичай устните ми пивки,
че ще ги изпие любовта.

Не обичай моето тяло,
защото времето променя нас,
не ме харесвай румена и бяла,
няма все такава да съм аз.

Не се влюбвай в краката ми красиви,
от толкоз път се изморяват,
на този свят всичко си отива,
само любовта остава.

Виж, сълза в очите ми наднича,
нима всичко в нас остарява,
обичай сърцето, само то обича,
завинаги с обич вечно млада.

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • От сърцето бликат тези стихове ,чудесни са !!!
  • Прекрасен стих!Поздрави!
  • Усмивки и поздрави за великолепното стихотворение!Толкова си права!Аплодисменти!
Предложения
: ??:??