Обичам морето
с красивия шепот
на бурните морски вълни.
Обичам гората
с кресливото ехо
на птички и диви сърни.
Обичам реката,
бягаща с вятъра
и търсеща стръмния бряг.
Обичам полето
широко и с пламъка
на слънце, и с топлещ го сняг.
Обичам дъгата,
преливаща в синьото
на огромното тихо небе.
Обичам цветята,
омагьосващи дивото
и усмихвам се като малко дете.
Обичам звездите
в тъмното трепкащи
и огряващи цяла нощта.
Обичам тревите
с бисери светещи
и окъпани след дъжда.
Обичам утрото,
идващо с новото
на светлия празничен ден.
Обичам и хората,
мразещи злобата.
Те са всичко за мен!
© Ивелина Цветкова Всички права запазени