5.01.2007 г., 9:51 ч.

Обичам първите дни на януари 

  Поезия
626 0 6

Обичам първите дни на януари

Девствени и неопетнени от страданията

Които дванадесет месеца раждат

Студени след празниците

 

Понякога чувам звуците

На зимата

Захапали стъклото на прозореца

Зъбите им скърцат

И оставят следи

Изтекли надолу...

 

...а отвътре цветя и пеперуди

Замръзнали гледат

През бариерата към свободата

 

В такава нощ се събудих

Косата ми върху нощницата

Върху краката

Боси ходила

Настръхнала кожа...

 

“Мамо

Те пак са тук”

Вдигнах ръката си

Показах

И малките туморчета се засмяха

 

04.01.2007

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??