21.05.2008 г., 11:54 ч.

Обичам те 

  Поезия » Любовна
1897 0 20
Обичам те безпаметно и лудо
до края на немирната си кръв!
(Пред портите на твоя дом навярно
е хвърлил някой пъпната ми връв...)

Горят в сърцето еньовски огньове -
вдига се димът до небесата!
Аз цял живот така ще те обичам -
сякаш си последен на земята!

В очите ми изгряла е Вселена
(а само ти изпълваш моя взор).
Обичам те от себе си по-силно!
От въздуха! От синия простор!

От две ръце криле ще ти направя,
от две сълзи море ще потече -
безпътен няма как да те оставя!
Ще стигнеш ти до моето сърце...

И твоят дом завинаги ще свети
огрян от най-желаната любов!

За толкова отдадено обичане
дано и ти най-после си готов...

© Васка Мадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??