Обичам те, живот
Обичам те, живот,
обичам те такъв, какъвто си!
Като майка ,чула първи вик
от живота, който е създала.
Обичам те, живот,
с всичките ти радости, тревоги,
с твоята любов,
която ме създаде.
Обичам те дори тогава,
когато в мъка се топя,
дори когато радост няма,
аз зная, че това е някаква шега,
за която ти си ме създал, живот,
тъй прекрасен, тъй красив,
като момък снажен,
като принц велик.
Аз те викам
в моя стих,
за да ти кажа
ОБИЧАМ ТЕ, ЖИВОТ!
© Мария Всички права запазени