15.08.2019 г., 23:37 ч.

Обичам залезите златни! 

  Поезия » Пейзажна
491 0 0

Обичам залезите златни,
облели ме в златиста светлина.
Жадувам погледите им страстни,
положили ме в техните кресла.

А от там струят вълшебства властни,
прошумели в безкрайните жита.
В техните класове - звуци изящни,
танцуват със слънчева усмивка!

А вятърът с пръсти сръчни -
шие изгревната ми нова риза.
Да, шевиците й са завъртяни кръшни
и правят ме с това - красива, дива!

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??