18.01.2014 г., 20:02 ч.

Обичта ти 

  Поезия » Любовна
876 0 6

Твойта обич пулсира във мене
като нова, свръхнова звезда,
с нея нощем взривявам вселени
и събирам лъчи през деня.

 

Тя звучи като ода възторжена

изпод пръсти на нежен лирик

и на моята радост е стожер,

и на вечната младост е лик.


Тя е бурна, поражда желания
да наметна орлови криле -
да стопя тези куп разстояния,
разделили сърце от сърце.


По поляните росни да тръгна
с менци, пълни догоре с любов,
ако някога жаден осъмнеш
и те сграбчи животът суров,


да отпиеш от святата обич
и да блесне във миг светлина,
от която да литнат нагоре
наш'те разум, сърце и душа!

 

© Таня Донова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??