Облаче бяло
- Я кажи ми мое облаче бяло, българи в чужбина дали си видяло.
- Виждам ги и са много работливи,
но за жалост те не са щастливи!
Там работят от сутрин до вечерта,
за да припечелят повечко пара.
Да изпратят на близките си хора, останали далече в тяхната родина.
А те са много умни хора и добри,
но са все сами и отново пак сами!
Няма ги приятелите им истински,
останали в България в борба с трудности!
Вечер късно уморени на екрана я виждат,
най-красивата страна, тайно завиждат!
На приятели и на родители добри,
на тях Съдбата така им отреди.
Я кажи им облаче бяло, ти
тук ги чакат братя и сестри!
Стара майка и сърдит баща,
все поглеждат пътната врата!
Тук е Вашият корен, тук в България!
© Валентин Миленов Всички права запазени