27.01.2009 г., 16:37 ч.

Обреченост 

  Поезия
651 0 1
Не можах да се скрия
от покварата на истините.
А как исках да остана чиста...
Не ще мога да се преоткрия -
никога същата,
никога добра,
никога единствена.

Повтарят се и думите, и мислите,
и сънищата, и живота ми.
Ден след ден,
обикновен,
и тъжен, 
и безсмислен.

Провалят се хората
в една и съща бездна
по един и същи начин
пред мен.
Нямам вяра,
нямам надежда.

Нечупливо е вече стъклото -
филтърът пред очите ми.
Върти се колелото
и тези горе
слизат долу...
и обратно...
и стократно!...

© Полина димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??