12.11.2008 г., 19:41 ч.

Обсебеност почука на вратата... 

  Поезия » Любовна
685 0 3

Обсебеност почука на вратата.

Уплаших се от напора и не отворих,

а тя направи си палатка,

която гледаше през моите щори.

Събуждах се от пукот на дърва.

Направила си бе огнище.

Във наблюдение над варива,

почиваше, опънала платнище.

Очите й следяха ме кресливо,

излизах на   прибежки, да не стигне

звученето, от пиене резливо...

В мене исках катапулт да се  надигне.

Тогава, предразсъдъчно умряла,

ще се изстрелям нависоко, смела.

И истината - на мехурчета и вряла

ще ме излее при съседа.

От там, на безопасно разстояние

от вещицата, в двора ми забила

основите на корозионно отчаяние,

че все със грешки себе си покривам.

Ще мога без свенливост да покажа,

забравила за правила и норми,

че картографно ярко важа

и недокосната съм от окови...

Смехът ме върна зад прозореца обратно,

палатката от труса червенееше дори.

Обсебена ли съм от предразсъдъчната вероятност?

Отговори ми... Просто ми махни...

(Съседът, знаеш, че си.)

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Романтик, нанесох корекции,прав си,благодаря!
  • Интересна и закачлива е тази особеност!
    Интересен стих, Ниела!
  • Харесах много стиха ти, Ниела!!! Поздравления!!!
    На две места ми се загуби ритъма. Цитирам ги по долу и с тиренца моето виждане. Но това е само мое неангажиращо мнение.

    "В наблюдение" - "във наблюдение" и "с грешки" - "със грешки"
Предложения
: ??:??