22.03.2009 г., 10:07 ч.

Обяснение 

  Поезия » Любовна
1602 3 11

 

Без много думи,

    без лирично отклонение би трябвало да ти напиша

            най-хубавите и сърдечни строфи.

 

Сега би трябвало да те Обичам...

... но всъщност и така не може.

 

Кажи ми как?

 

Така и ще постъпя.

 

Прости ми туй, че малко съм нахален,

    че порива е толкова банален, познат до болка

        и някакси... прости "формален".

 

Така изглежда.

 

Но искам да ти кажа, че не мога

    да спра бушуващия огън на чувството, изгарящо душата,

        отдала се на странно увлечение.

 

По-скоро на душевното мъчение

    да хвърли кофа ледено студена течност

        и да замрази Жаравата

            за цяла вечност.

 

НЕ МОГА

 

Няма да съм Аз тогава

    и няма да си мое вдъхновение.

 

Без много думи,

    без лирично отклонение,

        Обичам те и... няма ОБЯСНЕНИЕ.

© Митко Донев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??