24.03.2009 г., 15:11 ч.

„Обяснително" 

  Поезия
615 0 0

 
Утрото не е това, което беше -    (всъщност будя се във тъмнина)
бодеше във ушите тази песен.     (и мълчанието също е жестоко)
Есен, долетяла в цветна пролет, (тук са зимните окапали листа)
полета безкрил е най-доброто.    (от вятъра повдигнати високо)
 
Горещата ми сянка танцува,        (тъжен съм в безсилието)
целува страстно небесата.            (тъжен, и самотен в дълбините)
Съдбата в очакване ридае,           (няма я, живея в битието)
гадае по дъгата мъждукаща.       (със звезда във висините)

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??