7.05.2007 г., 9:51 ч.

Обява 

  Поезия
418 0 1

Душата си искам да продам
и си търся купувач сега,
че иначе ей така ще я раздам -
за жълти стотинки и някоя мечта,
за няколко трохи любов фалшива
и малко спомени лъжливи.

Защо ми е притрябвала душа,
наивна, влюбена, потънала в мечти,
дето пак е долу в пропастта,
след поредния опит да полети.

Дяволът предлага ми добра цена -
малко власт, пари и слава
и ще му я дам, че тая измъчена душа,
уморена, тъжна, слаба,
далеч не струва толкова.
Да прави с нея каквото ще,
само и само да не страдам повече.

© Благовеста Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • О, не!
    Не продавай душата си на дявола!
    Запази я!
Предложения
: ??:??