23.12.2006 г., 16:43 ч.

Объркан свят 

  Поезия
594 0 3

Навред намръщени лица
и пълни пейки със младежи.
По улиците хората вървят,
унесени във своите копнежи.

Навред разперени ръце
на просяци-душите им се лутат.
Какво едно момиче има да даде
сред дамите,отрупани с бижута?

Навред кафета и цигарен дим,
кутии празни,смачкани кибрити,
а ние хората стоим
от всичко грозно,глупаво прикрити.


Навред боклуци и наркомани,
между живота и смъртта са те.
Какво докара ги дотук-забрани,
омраза или някакво си"не"?

Навред безкрайни грубияни
насилват,грабят,мамят.
Вървят сред хората пияни
и казват,че са вечно неразбрани.

Навред ковчези,пълни със деца,
а майките им,паднали на колене
разпитват"Къде е радостта,
щом Господ взе и моето дете?".

Ах,колко грозен станал е светът,
напълно страшен,променен е.
Е,има хубави неща,
но лошите са повече за мене.

      2001

© Татяна Начкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много болна истина има в стиха ти!

    Поздрав за написаното!
  • Танянка, всичките ти стихотворения много ми харесват.
    Имам няколко забележки за печатането:
    1. След запетая има едно празно.
    2. Пред кавичките има едно празно.
    3. Тук на две места има терета. Пред тези терета и след тях трябва да има по едно празно.
    Ти си много чувсвителна и реагираш на всички лоши неща, затова ти се струва, че те са повече в живота.
  • Текстът е страхотен - написан талантливо.
    Поздрав!
Предложения
: ??:??