31.10.2008 г., 23:03 ч.

Объркана 

  Поезия » Друга
459 0 1

Изгубих се преди да се намеря,

отрони се болезнено парчеце суета,

любовта, изпратила след мен потеря,

изгуби дирите ми в студената мъгла.

 

Оплете се в буря... восъчна коса,

очите ми загоряха... в листопади,

задушаващи призраци на сива вина,

изстрелва сърцето последни снаряди.

 

Изгубих се... някъде в сенки

и сякаш в мен затуптяха две сърца,

веригата, изпълнена с ръждиви брънки,

остави във вкуса ми ръждива следа.

 

Непроходима се оказа моята душа,

и каменна, и разтопена като лава,

вулканично студена в сълзите дъга

на мъката хладен цвят и предава.

© Мария Манджукова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??