20.02.2007 г., 10:36 ч.

Объркване 

  Поезия
946 0 11

Избери си звук от тишината,
безмислен и надежден в нощта.
Избери си цвят от тъмнината,
чувствен, сякаш светло е  сега.

Откъсни  си пролетна милувка.
Подари набраните цветя.
Потърси забравена целувка.
Разходи се по света...

Намери парченцето проблясък.
Вдишай парещия дим.
Боса стъпвай по тревата.
От ранната роса отпий.

Не продумвай като в крясък.
Не прекрачвай вечността.
Не оставяй отпечатък, сам по свежата трева.
Не погубвай младостта...

Устните ти да са плодовете сочни.
Бляскавите ти очи - звезди.
Да подаряваш в тези дни дъждовни
безбройни слънчеви мечти...

© Анелия Овчарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??