28.07.2011 г., 13:48 ч.

Очаквам дъжд 

  Поезия
385 0 2

                      ОЧАКВАМ ДЪЖД

 

Все още слънцето във двора се е спряло...

От Запад черен облак се тълпи...

И времето край мен е сякаш спряло.

Очаквам вятър да се появи...

 

С конете си в Небето е Свети Илия.

Препуска бесен  той напред-назад.

И огненните коловози той не крие.

Светкавиците му кога ще спрат?!

 

Жадува летен дъжд и моята градина.

Очаквам всички да ни съживи!

Да смачка  Жаждата, изпъчена на Ринга,

която иска да ни умори.

 

Как искам Жегата и Лятото да разпилее

дъждецът  чакан, да ни освежи...

И птичката, която сега тъжно пее,

и тя на Лятото да издържи!...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??