5.10.2004 г., 6:52 ч.

ОЧАКВАНЕ 

  Поезия
1023 0 1
Теб те няма, а аз те чакам.
Къде ли сега си ти?
Напразно аз се вслушвам и очаквам
стъпките ти ухото ми да долови.
Навярно ти сега си с друга
и щастлив за теб е този час,
а тя се радва до полуда
и очите гледа ти в захлас.
Тез очи, които чакам
отново да ме стоплят те сега.
Тез очи, които нявга,
гледаха ме без лъжа.
Но сега си друг - и по-различен.
Няма я онази топлота,
с която ти прегръщаше ме нежно
и сгряваше с гласът си моята душа.
Няма ги целувките ти нежни
Няма ги щастливите ни дни.
Когато с тебе бяхме неразделни,
когато бяхме само аз и ти.

© Диана Кунева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??