Очакваше ли ме?
Загадъчна, непредвидима,
като виелица във зноен летен ден.
Кокиче, дръзнало да цъфне посред зима.
Нахлух в живота ти... А се оказах в плен.
Очаквах ли те?
Разнолик, непредсказуем,
циклон, събрал посоките на всички ветрове,
разпален във недрата на земята огън буен.
Дари ми себе си... А цяла ме отне.
Позна ли ме?
Във свят, изгубен сред съзвездия,
кажи ми, че съм твоята звезда.
Познах те!
В свят, изпепелен от нежност,
намерих себе си във Любовта!
© Таня Донова Всички права запазени
Поздрави!